söndag 29 juni 2014

En låda som blev en annan låda


Efter flera års prenumeration på Glossybox så har jag nu löjligt många rosa lådor hemma. Visserligen gillar jag både färg och lådor, men en i månaden i två- tre år är ju ... eh... lite onödigt kanske. Så en av dem fick nyss äran att bli omstylad till att passa in i Maxens rum. Vi har valt tapeten Harlequin (grå)  från Ferm living till barnkammaren och då passade det här omslagspappret bra. Ja, sånt kan man roa sig med en söndagsmorgon när resten av familjen sover. Inte riktigt i nivå med att hänga på Bråvalla som vissa av mina släktingar gör, men hey, jag slipper ju sova i tält i alla fall:-)

Själv har jag mest aktiverat klickfingret dessa dagar. Perfekt med nätshopping när man har lite svårt att ta sig ut i butikerna själv. Igår blev det ett Don`t leave me-bord från Hay, det stod mellan det och deras Tray table. Dessutom en matta och ett överkast. Börjar bli dyyyrt, men som tur är så har vi ju en hel del möbler sen tidigare (som nu varit magasinerade i över tre år), så det blir nog inte så svårt att fylla huset.

För övrigt händer det inte så mycket just nu. Ett av mina mål med rehabvistelsen var att öka livsglädjen, och just när jag var där så såg jag möjligheterna på ett annat sätt, men nu känns det ungefär som tidigare. Mycket jag får avstå på grund av sjukdomen, många svårigheter som man inte ens tänker på när man är frisk. De senaste dygnen har jag fått öka medicineringen vilket gjort mig ännu tröttare än vanligt och det bidrar väl också till känslan av uppgivenhet som finns hos mig just nu. Jag hoppas att vi kan göra lite roligheter när P får semester framöver, för hur skönt det än är att få flytta till större boende så är det ju en del slit och inte direkt avkoppling.Usch, nu känner jag att jag drog ner humöret på både er och mig själv, inte meningen. Men kanske är det okej att skriva även om det som är mindre ytligt ibland?



lördag 28 juni 2014

Beskow även i mjuk tappning



Jag har ju tidigare både köpt och bloggat om kopparna med motiv från Elsa Beskow som tagits fram av Design house Stockholm. Att det även finns servetter och brickor är inte heller en nyhet, däremot så har jag inte sett kuddfodralen förrän nu. Kuddar och annat hittar du här.

 Kan dock inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Å ena sidan så är ju Beskow en av de aboslut främsta i genren, och om det får våra Netflix/tv-spelsintresserade ungar att upptäcka dessa gamla finingar så är det ju underbart! Men samtidigt känns motiven nästan redan lite uttjatade och behöver kanske inte finnas på varenda pryl. Dessutom känns det som om DHS snyltar på Beskows varumärke (även om jag inser att de säkert får betala bra för det) genom att ta fram varianter på redan skapade figurer. 

Risken finns att det blir en ny "Lasse Åberg-produkt" där precís allt kändes så himla hypat på 90-talet, men som nu är något som man nästan gömmer längst in i köket av ren genans. Att farbror blå och de andra är riktigt fina ska dock inte förglömmas, och nu när vi snart bor lite större så ska kopparna jag har få pryda kök eller skrivbord.

fredag 27 juni 2014

The simple things...


Den här söta asken har jag klickat hem och väntar nu på. Perfekt för smycken eller annat smått! Finns hos H&M för det rimliga priset av 49 och 50 för den som vill ha en likadan. Den ska få bo i Maxens rum, och nu närmar sig flytten med stormsteg! Inte ens två veckor kvar, kan ni fatta?


Det känns väldigt bra, även om det också är förenat med en viss insats. Vet inte om jag nämnt det tidigare, men vi byter alltså inte bara bostad utan även kommun/ort så det blir ny förskola för M i höst, nya vårdkontakter för mig, etcetera. I helgen ska vi titta på tapeter och planera upplägget lite mer. I sådana lägen märks det verkligen hur olika vi är. Jag är otålig och har redan skrivit listor med förslag på tapeter till de olika rummen, funderat på organisationen av flytten och fått ideer till utsmyckning av vardagsrummets fönster. Min andre hälft däremot; not so much:) Han tycker att vi ska flytta in i lugn och ro och ta allting därifrån. Förmodligen blir det väl någon slags blandning. Vi har ju redan gjort skräckflytten en gång då vi sist köpte hus och flyttade in samtidigt som vi renoverade för fullt. Det tog nästan ett år (!!) innan vi packade upp kartongerna med våra kläder i, fram tills dess så var allting i kartongerna som var märkta "Tanja- tröjor" t.ex. Vi hade helt enkelt inte kommit till sovrummet före det och hade därför inga garderober... Den här gången känns det mer civiliserat...

Även om bloggen närmast har gått på semester så har livet bakom kulisserna rullat på ordentligt. Midsommar firades med två andra familjer på Hammarö (utanför Karlstad) och efter det begav vi oss hem till mina föräldrar. Där blev vi kvar lite längre än vi tänkt eftersom Max blev så dålig. Att  han reagerar på mygg/Insektsbett har vi sett tidigare, men nu var det vidrigt! Han fick nästan som bölder i ansiktet och på andra ställen på kroppen, fötterna svullnade upp och han kunde inte gå utan blev buren. En tur till doktorn fick det bli (även om jag ibland misstänker att sköterskerna man talar med i telefon får extra bonus för varje person de lyckas avfärda för första gången vägrade hon ta in honom och skickade oss till apoteket, där de i sin tur skickade hem oss med orden "ring läkaren, han är för liten  för allergimedicin.) Men efter några jobbiga dagar mår han nu bra i alla fall, och vi har lärt oss att han inte får gå barfota ute, behöver ha myggspray, täckta armar, med mera.

På återseende! 




onsdag 18 juni 2014

Göteborg under grytan - Men at work


 En av mina favoritbloggare; Weronica på Living by W, visade häromveckan upp sitt nyinköpta underlägg och jag blev helt såld! Det kommer  från Men at Work och det finns både för Göteborg och Stockholm. Jättesnyggt! Och jag som längtar efter att få flytta in i nya köket (vi har ekkök nu och kommer ha ett vitt sedan) kände genast att jag ville härma. 

Igår var jag ändå inne i stan och lunchade med min fina vän Anna och då passade jag på att kika in på Artilleriet, men där meddelade man att det blivit så poppis att det tagit slut redan första veckan minsann! Det kommer in en andra leverans framöver så jag lade en liten handpenning för att få reservera ett, ett tips till er om ni är intresserade alltså.

måndag 16 juni 2014

Åter i vardagen


Tillbaka i vardagen igen, med blandade känslor. De tre senaste veckorna har varit helt otroliga och gett mig en riktigt boost. Det var nästan lite tungt imorse när jag vaknade och insåg att jag inte har ett träningsschema att följa. Så snabbt man faller in i en vana:)

 Samtidigt händer det mycket här också, med midsommar coming up, födelsedagar och om bara några veckor får vi ju nycklarna till huset också. Jag åkte dessutom på en allergiattack (säger man så?) sista veckan, med kliande illröda ögon och en rinnande näsa så jag har varit trött och seg i kroppen och då har det varit extra skönt att få landa hemma igen. Lite märkligt då jag aldrig någonsin haft liknande allergi (det var vårdcentralen som satte "diagnosen"), men tydligen så är det höga halter av pollen just nu så kanske är det en förklaring? Stackars de som lider av det här varje år!

Jag har inte haft många stunder över till något annat än rehabiliteringen (och att titta på nya säsongen av Orange is the new black som Netflix släppt, shit vad bra den är!) men nu roar jag mig med att läsa ikapp inredningsbloggar och insupa inspiration. Lite shopping har jag faktiskt hunnit med dessa veckor, med betoning på lite dock. Men jag hittade en butik inne i den lilla byn som sålde ut sitt sortiment och där gjorde jag några fynd. De avlånga faten med skålar köpte jag här på hemmaplan, jag har spanat på dem under våren och nu när det var rea så slog jag till på ett litet gäng. Perfekta till frukost eller fika och märket är Ib Laursen. Likadana Fat finns här och skålar här för den som är intresserad. Fin måndag på er!

söndag 1 juni 2014

Ett livstecken

Utsikten från mitt rum (bilden lånad)

Som ni säkert förstått är jag mitt uppe i rehaben nu. En vecka har gått, och vad skönt det var att komma hem och sova i min egen säng i helgen:) Mina föräldrar firar nämligen 40 år som gifta den här helgen och igår kväll var vi ute och åt med dem, mina syskon och deras respektive. Idag fick P och jag sovmorgon då Max valde att sova kvar på hotellet med mormor och morfar, lyxigt värre:)

Jag hade ju planer på att blogga även under veckorna, men dagarna bara går så jag kände att jag får slänga in en förklaring nu:) Förutom rummet som känns som ett sjukhus och maten som alla utom jag verkar älska så är det verkligen proffsigt. Det jobbar sjukgymnaster, arbetsterapeuter, sjuksköterska, läkare, undersköterskor, fritidsledare och kockar/kostrådgivare där och alla är både trevliga och kunniga och det är otroligt fin stämning. Att havet ligger precis utanför är ju inte heller fel, fantastiskt vacker utsikt!

När jag kom i måndags så fick jag göra vissa tester för att se vad jag behöver träna mest och så fick jag berätta vilka mål jag har med vistelsen (öka konditionen, träna bålstabilitet så att jag slipper fler problem med ryggen, med mera), och sedan lades det upp ett  individuellt schema utefter det. I fredags t.ex. så började dagen med frukost i matsalen, fortsatte med morgongymnastik i grupp, sjukymnastik med badmington och pilatesboll, sedan hjärngympa, vila och lunch, bassängträning (det finns en varmbassäng i huset) och sedan balansträning med Wii vilket var hur kul som helst, nu måste jag nog skaffa ett sådant:)

På kvällarna är det ibland gemensamma aktiviteter som fritidsledarna ordnar, eller så är det fritt fram för att se på tv, spela biljard eller vad man nu vill. Jag har bestämt mig  för att lära mig spela biljard i alla fall hyfsat under dessa veckor så det satsar jag på:) Men så fort det är en ledig stund så sover jag, det är liksom villkoret för att jag ska orka med allt. En del kan vila en stund, men jag måste verkligen sova för att det ska bli någon ordning. Och eftersom jag tränat mer på en vecka än jag gjort på ett halvår så behövs det mycket av det där sovandet. Ni tappra som följer mig på instagram (som jag allt som oftast inte minns att jag har något) har sett lite bilder, men bloggen får fortsätta ha semester ett tag till. Jag ber om ursäkt för att jag är dålig på att kika in till er just nu, men hoppas att ni förstår varför:) Kram på er!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...