onsdag 26 november 2014

Julpimpat barnkammaren

 
 
 

En av anledningarna till att jag redan nu plockat fram det mesta är för att det känns så mysigt att komma hem  till ett juldekorerat hus när vi landar här igen. Varje år får Max välja ut några julkulor i butik, och det är dessa som hänger i fönstret då han är inne i en period då mycket verkar gå sönder eller "försvinna" lite mystiskt för att senare dyka upp bakom fåtöljer och annat:)

Den söta lilla girlangen med renar och granar hittade jag på Lidl av alla ställen. Den kostade en 20-lapp och fanns i flera konstellationer, bl.a. snöggubbar och Rudolf med sin röda mule för den intresserade *tipsar* . 

Här packas det och jag som är en "list-människa" bockar av efter hand. Kameran ska givetvis med, kanske blir det något fint kort som passar att skicka ut nu inför jul? Förr älskade jag att flyga, inget annat transportmedel kändes lika avslappnande, men nuförtiden känns det mer likgiltigt, ett sätt bland andra ungefär. Dock älskar jag fortfarande flygplatsmiljön, tänk, under samma tak så befinner sig människor som inom ett par dygn kan vara utspridda över hela klotet. Vi byter dessutom på Kastrup som är min absoluta favoritflygplats, dock landar vi på den flygplats jag gillar minst; Charles de Gaulle... 

Ha en fin adventshelg så ses vi snart igen!

måndag 24 november 2014

Vive la France!


Julstämningen börjar infinna sig och nu har årets första hyacint tagit plats i den lilla krukan från tennet.

                                                   Bonjour mes amis! 

Dags att damma av den obefintliga skolfranskan för om några dagar bär det av till Paris! Jag har varit där ett par gånger tidigare men för killarna blir det första gången, och Maxen har pratar mycket om eiffeltornet och att han vill se det så då fick det bli dit resan går. Jag har bara varit där om sommaren tidigare så det ska bli jättekul att se staden i julskrud. 

Helgen har varit bra med ett intressant möte som kanske kan ge lite ny inspiration på min livsväg som ju kantats av sjukdom de senaste åren. Även trevligt besök då Anna med familj ju fick ställa in förra helgen och istället kom och spenderade söndagen med oss. Vi hängde bl.a. i lekparken med våra fyraåringar som ju känt varandra hela livet och dessutom föddes nästan samtidigt, käkade våfflor och fikade på pepparkakor, och som vanligt kändes det väldigt avslappnat att ses även om det kan dröja månader mellan gångerna.

Nu på förmiddagen dyker min pappa/Max morfar upp hos oss. Han ska vara i Göteborg i ett annat ärende senare i veckan och snällt nog kommer han hit och hjälper oss med vårt sovrum som för närvarande ser helt galet ut med en halvtapetserad vägg (vi tog bort en stor platsbyggd garderob och monterade upp en ny på en annan vägg och då var ju plötsligt bara halva väggen tapetserad...) och de andra väggarna har någon konstig struktur som ser ut som jag vet inte vad. Allt annat än harmoniskt alltså, så det ska bli härligt när det blir klart. 
På återseende!



torsdag 20 november 2014

Julpimpad dörr


Min plan var att köpa en färdig dörrkrans, det finns så många fina. Men så hittade jag minsann knappt någon alls när jag väl var på handelsträdgården, så då fick det bli en egenkomponerad. 

I helgen ska julgrejerna fram, har jag tänkt. Minns ärligt talat inte riktigt vad som ligger i lådorna, lika spännande varje år:) Min mamma börjar plocka fram en del till första advent, så det är jag van vid, men nästa helg är vi inte hemma så jag "fuskar" lite. Det är en sådan kort period som allting är framme, då vill jag gärna njuta så mycket jag kan. jag tillhör kategorin som tröttnar lagom till nyår, då vill jag se framåt, är ni också sådana?

Men innan det blir jul så har vi en långweekend att se fram emot, bokade i förrgår, betalade igår så det är snabba ryck. Vi kommer att fira in första advent i en av de vackraste städer som finns!

Ha en fin torsdag, kära ni  


tisdag 18 november 2014

Fantastic Five

F.F. är kategorin som kan liknas vid gubben i lådan, den poppar upp lite då och då. En femma som andas juletid bjuds det på i dag:


Vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra och var vi ska vara i jul och därför ligger även frågan om eventuell gran lite öppet. Oavsett om det blir gran eller ej så ska det dekoreras här hemma, och jag spanar ständigt efter finheter som är "lagom" juliga. Dessa vackra mässingshjärtan från Svenskt tenn är en stark kandidat! 


Eftersom Maxen har sin tomte som agerar kalender så blir det ingen barnvariant inköpt i år, men kanske något för de vuxna? *hoppas* Bodyshop-kalendern är fin, och jag köper t.ex. nästan allt mitt smink där, men jag tror tyvärr att mycket skulle bli oanvänt. Istället brukar jag passera ett skyltfönster som gör reklam för Babors kalender och den får gärna flytta in. Den består av 24 hudvårdsampuller som man tar dagligen och som ska boosta huden ordentligt. Med tanke på hur dålig min hy är just nu så vore det klart välkommet.


Att jag älskar allting med taxmotiv på beskyller jag min morfar för. Han födde nämligen upp sådana. En av dem som han hade på 70-talet, alltså innan jag föddes, hette dessutom Tanja. Passande:-) Lisa Bengtssons hundar är inget undantag, så fina! Förra året kom taxarna i julskrud ut som posters och nu har de blivit söta glöggmuggar. Får nog avstå dock, just muggar är inget vi lider brist på i det här hushållet, men är det någon annan som känner sig hugad så finns de t.ex. hos Royal design. 

 Ni vet när de frågar folk i intervjuer vad de skulle rädda först om det brann i bostaden? Well, mitt svar skulle utan tvekan (efter barn och man givetvis) vara mina högt älskade väskor. Ytligt kan hända, men... Blandar dyrare märken med billigare sådana. Så att den här väskhängaren från George Jensen lockar att skriva upp på önskelistan inför jul är kanske inte helt överraskande. Jag är väldigt förtjust i G.Js mjuka elefantdesign. 299 sek.



Alltid när julen närmar sig så blir jag supersugen på att damma av några godingar i dvd-hyllan. Sound of music är ju klassikern. The Holiday är så fin och julig, och Love Actually är en av mina absoluta favoritfilmer. Måste ses om ni inte redan gjort! Kanske har ni fler bra julfilmer på lut som ni vill tipsa om?

Trevlig tisdag, hörrni! 

söndag 16 november 2014

Julswap- anmäl er!:)


Anmälningstiden går ut först på fredag, så än finns det tid, men det är såhär långt väldigt få som anmält sig tyvärr. Är du intresserad av att vara med så läs mer här.

Adventskalendrar

Tänk att det är första advent om två veckor! Alldeles snart dags att plocka fram den stora tomten och förbereda den så att den är klar att börja med den 1:a december. Det finns verkligen alla typer av adventskalendrar; tekalender, lakrits, hudvård, parfymer, lego, barbie etcetera i en evighet. Min favorit är dock de som man återanvänder, det finns allt en stor charm i att få plocka fram den år efter år och jag hoppas att Maxen tycker detsamma. Här kommer tre  favoriter:


Fin adventskalender i form av en liten stad

Maileg har flera fina kalendrar, vår tomte kommer därifrån. Det här huset har jag inte sett tidigare år, visst är det väl lite charmigt?


Kluriga In the woods vänds ut och in allteftersom dagarna går och vips så har du en liten värld med fina figurer och landskap. 
  
Ha en fin söndag!

Full fart


För ett tag sedan köpte jag en evighetskalender från Lagerhaus som jag är så nöjd med, men om jag inte gjort det så hade den här varit ett alternativ. Urban cube calendar av Jollygoodfellow har förenklat den klassiska kubkalendern, ni vet den där med månader och år på, till en med enbart siffror. Den hittas hos Nordic Design collektive där formgivare samlas för att sälja sina alster. Väl värt ett klick om ni inte kikat in tidigare.

Helgen bara rusar förbi! Igår kom Frida och lille Valentin hit och hängde med oss hela eftermiddagen. Förutom att Frida är klok som en bok så har hon ett stort hjärta och skön humor så det är alltid trevligt att ses, och lite gos med den sötaste ett och- etthalvtåringen missar jag ju inte:) Sedan kom deras J förbi och skulle hämta upp sin familj, så då fick han också se huset. Idag blev det inköp av byggmaterial till badrummet som ju får en helrenovering, samt lite shopping för mig och Max, och imorgon kommer Maxens kompis och vapendragare A hit med sin mamma. Jag är lite svältfödd på socialt umgänge den här hösten så jag njuter!


torsdag 13 november 2014

Bara ett par veckor till advent

Bilder Femina dk
Fyra fina exempel på adventsljus, enkla att fixa till själv! Kan ni fatta att det bara är ca två veckor kvar till första advent? Här är det dessutom rätt varmt ute och jag behöver inte ens ha vantar på mig, och inte en endaste liten snöflinga har setts till heller, det gör att det snarare känns som mitten av oktober... Strax är det i alla fall dags att leta på den stora mailegtomten som brukar få agera kalender. De senaste två åren har Maxen fått ett paket varje dag, men svårt det är att hitta på 24 saker. Särskilt nu när han slutat leka med bilar, tidigare var det en given grej. Det blev mest en massa krafs som hamnade lite överallt tyvärr.

I år kommer jag istället lägga upp det litet annorlunda; varje adventsöndag får han ett paket som då blir lite större/dyrare (biobesök t.ex) och som gör att han kan se fram lite extra emot just söndagarna. De andra dagarna får han en godisbit, och så något litet paket mitt i veckan bara för spänningens skull. Hur gör ni andra, är det paketkalender, lego eller choklad som gäller hos er?




tisdag 11 november 2014

JULSWAP 2014 - Dags att anmäla sig!


Nu är det hög tid att kicka igång årets swap och jag hoppas såklart på att ni är ett gäng som vill vara med?! Förutom att vi höjer julstämningen här i bloggosfären lite extra så kanske ni också finner en eller flera nya bloggar att följa? Ni som var med förra året kommer att känna igen upplägget som är detsamma, men med nytt tema. Ni som inte var med; förhoppningsvis känner ni er peppade att vara med den här gången. Nedan följer allt du behöver veta:

Vad är en swap 
En swap innebär att man byter något med varandra, i det här fallet julklappar. Tanken är att du skickar ett paket till en person och i din tur får ett paket av någon annan. Vem du ska tomta för kommer att avgöras genom lottning och givetvis ska allt ske under största hemlighetsmakeri, från början till slut:-) När sedan paketet anlänt i lådan så är det fritt fram att gissa på vem av deltagarna som specialstuderat din blogg lite extra. Som avslutning kommer jag att lägga ut listan så att alla kan se vem som tomtat för vem och om ni haft rätt i era funderingar.


Vem får vara med?
För att delta behöver du ha en blogg. Det är inte för att utesluta någon, utan för att personen som skickar paketet ska ha en chans att få en uppfattning om vem du är. Dessutom är det ju extra kul att senare få se vilka klappar alla fått. Nu har jag nog inga läsare utanför landets gränser, men just in case: du behöver bo i Sverige så att den som blir din hemliga tomte inte behöver betala en alltför hög frakt. Annars är enda kravet att du gör ditt bästa och att du ser till att ditt paket anländer hos mottagaren i rätt tid.

Gåvan
Värdet på gåvan ska ligga på runt 100-lappen ungefär, inte lägre än så. Detta är exklusive portot. Jag lägger priset där för att det ska gå att finna en vettig present, samtidigt som man inte ska behöva avstå från att vara med för att det är för dyrt. Frakten tillkommer alltså, men den har man ju möjlighet att styra lite över själv när man väljer vad man ska skicka. När lottningen är genomförd så lägger jag ut alla deltagares bloggar här och så får ni möjlighet att kika in och kanske få några bra tips hos den ni ska ge er gåva till. Det är alltid välkommet med små hintar i bloggarna om vilken stil man har och vad man kan tänkas gilla:-)  Precis som förra året kommer det att dyka upp några frågor som du kan svara på för att underlätta för din tomte.

 Tema: 
Förra året var temat inredning jul och deltagarna hittade så fina saker till varandra. Det är ju ett ganska brett ämne  och det var kul att se hur det utvecklades. I år blir temat ett annat, men det är fortfarande tänkt att kunna tolkas ganska fritt. Jag hoppas att ni gillar det och att det känns som en kul utmaning! Temat 2014: En stjärnfylld jul

Anmälan
Anmäler dig gör du genom att sända mig ett mail där du skriver ditt namn, din adress och länken till din blogg. Märk inlägget med JULSWAP så att jag inte råkar missa det! Min mailadress: frkgredelin@gmail.com. Senast fredagen den 21/11 vill jag ha din anmälan, och efter att tiden gått ut så kommer du att få ett mail med de uppgifter du behöver.
 

 Övrigt om Julswap 2014
Förra året försökte jag köra med att vi alla skulle öppna våra paket en specifik dag, men det var visst inte så många som kunde hålla sig *fniss* så i år så sätter jag datumet 12/12 som paketen ska anlända och så får ni väl öppna när ni vill:-)  Jag påminner  här i bloggen när det börjar bli dags att posta. Den 12:e eller de närmaste dagarna därefter är det önskvärt om ni lägger ut ett inlägg med den gåva ni fått, och det är ju extra kul att få veta om ni "misstänker" någon särskild:-) Veckan efter avslutas swapen med att jag avslöjar vem som "tomtat" för vem. Har ni några frågor så släng iväg ett mail så ska jag göra mitt bästa för att försöka svara.

 Första gången, 2013, var vi sju deltagare och i år skulle det vara roligt om vi blev några fler. För det behöver jag lite hjälp från er; ni får jättegärna tipsa i era egna bloggar om swapen, och förstås också låna bilden överst i det här inlägget. 


VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

måndag 10 november 2014

Måndag

Via

Den känslan vill man ju gärna känna en gråmulen måndag som idag:-) 

Jag har precis varit hos sjukgymnasten och tränat i deras gym, och eftersom tiden jag tidigare i mitt liv spenderat på gym är exakt noll så känns det både här och där efteråt. Har alltid undrat hur folk kan tycka att det är roligt, och nu undrar jag ännu mer:) Julswapsinlägget kommer upp ikväll eller imorgon för er som undrat, då får ni veta hur ni ska anmäla er, etcetera. Spännande:)

Kram på er så länge! 

söndag 9 november 2014

FIXA av Underbara Clara


Skulle  julklappstips vara av intresse tycker ni? Jag tänkte att jag gör som tidigare år och klämmer in ett då och då, min ambition är att finna klappar till både stora och små. Först ut är något som jag själv har hemma: 

FIXA av Clara Lidström (a.k.a. bloggstjänan Underbara Clara) och Anna-Karin Nyström är en bok som riktar sig till pysselsugna barn. Den innehåller instruktioner till allt ifrån att pimpa en lampa till att bygga en egen brevlåda. Till varje uppgift finns nogrann förklaring och tanken är att barnet ska klara av att göra det mesta själv. Av den anledningen skulle jag säga att den passar bra från ungefär åtta-nio år och upp till kanske 12 någonting. En fin julklapp till lämpligt barn alltså.

Söndag och fars dag. Har ni firat någon? Min egen pappa blev firad med ett paket i lådan eftersom han bor några timmar bort, och Maxens pappa fick en tröja samt Årechoklad av honom. Just nu förbereder jag förresten inlägget om årets julswap, det kommer ut i veckan, så missa inte att kika in igen snart om du är intresserad av att vara med!

lördag 8 november 2014

Ögongodis på Kungshöjd

Bilder VIA
Så SKÖNT att vi har hittat vårt hus, och även om allt inte är perfecto så känns det som om det är  rätt hem för oss.  Men trots att vi inte har några som helst planer på att flytta så kan jag inte låta bli att drömma mig bort ibland, som till den här sekelskiftesvåningen på Kungshöjd är verkligen helt fantastisk, och vad härligt att inspireras av alla vackra detaljer. Vilka fönster! Och dubbeldörrar mellan rummen. Fina gungstolen från Eames. Samma tapeter som vi har i barnkammaren. Kakelugnar, som förvisso inte ska fungera enligt mäklarbeskrivningen, men som är lika fina ändå. Kika in hos Alvhem om du vill se mer. 

Hoppas ni alla har en fin lördag, här har vi stannat inne så att M får vila ordentligt, han är lyckligtvis feberfri i alla fall. Familjestatus i övrigt: sambon har börjat riva ner väggar och golv på lilla toaletten på entréplan som ska renoveras helt samt även få en dusch vilket vi saknar nu. Lovis är här några dagar och traskar efter mig exakt överallt, ihopp om att få något gott. Och jag, jag längtar efter att få se en riktigt bra film, oklart vilken. Tipsa gärna!

Vi ses snart igen!

Sannas smoothies


 Alltså, det här med frukost. Inte min grej. Alls. Jag behöver vara vaken ganska länge innan jag ens funderar på att äta, och det är ju inte alltid den möjligheten finns. Inte jättebra att leva så när man är diabetiker heller... En bra grej med att flytta är att det lätt dyker upp sådant som man (=jag) inte ens mindes att man hade. Som boken Sannas smoothies som jag visst hade i gömmorna. Sanna Ehdin är författare till böcker som Den självläkande människan och Höj din energi som handlar om att vi kan hjälpa oss själva att må bättre genom att nyttja det som finns omkring oss. Visste ni t.ex. att gurkmeja är bland det bästa som finns, det är inflammationshämmande, skyddar levern och motverkar cancerceller. Just gurkmejan har jag fått tips om av min granne Susanne (eller ja, vi var grannar när vi båda bodde hemma, och numera är hon mina föräldrars granne) som använder det dagligen. Susanne har en blogg där hon skriver om hur hon jobbar för att leva så friskt som möjligt trots sin tuffa diagnos, kika gärna in.

 Det här blir det mest utsvävande inlägget ever tror jag, men vad jag skulle komma fram till är att i Sanna Ehdins bok så fann jag en frukostsmoothie som jag nu har druckit varje morgon i över en vecka, och jag är supernöjd! Står mig bra hela förmiddagen på den. Drycken innehåller bl.a. kokosmjölk och gurkmeja och smakar också riktigt bra. Jag har verkligen testat allt från kesoplättar till chiapudding och havrepannkakor, men ändå tyckt det varit så kämpigt, nu äntligen verkar jag ha funnit ett sätt som passar mig. Kan verkligen rekommendera Sannas smoothies som innehåller många intressanta recept. 


fredag 7 november 2014

Mer från barnkammaren

Idag känner jag mig fasligt trött och bloggosugen, vilket eventuellt kan bero på att jag sent igår kväll hörde ett "mammaaa!" och sedan fann en Max som var varm som en kamin, stackarn. Imorse hade han inte lika hög feber, men givetvis blev det en hemmadag för honom. Nu ser han på film och själv gottar jag mig  i soffan med senaste numret av Elle mat och vin som kom i lådan idag, älskar det magasinet. Julklappstips om ni har någon som gillar mat och inredning, en prenumeration är säkert uppskattat. 

För någon månad sedan så fick ni se hur det ser ut i barnkammaren (länk), och idag Visar jag lite detaljbilder därifrån, håll tillgodo;

 

Trevlig helg! 

onsdag 5 november 2014

Adventsängel från Maileg


Ett av mina absoluta favoriter inom barninredning är ju Maileg, och den här fina ängeln därifrån är  ett bra exempel. Den har fyra öglor för upphängning av paket för den som söker en adventskalender. Ljuvlig! 435 :- hos Ellis Corner (som brukar ha 20 % rabatt med koden LINDABLOM)

Jullängt

 
Julen hos Indiska 2014. Bilder via

Indiskas jul är som vanligt rätt färgsprakande. Jag skulle inte vilja ha stilen helt igenom här hemma, men om man kikar på detaljerna så finns det mycket fint. Förra året sålde de en underbar liten tekanna i form av en elefant lagom till jul, och jag fastnade för den på en gång. Men då bodde vi fortfarande i vår lilla tvåa så jag fick fundera på om det skulle bli något köp, och när jag väl bestämt mig så var den typiskt nog slut. Så jag håller alla tummar jag har att den ska komma tillbaka:) Indiskas sortiment hittar du här

Jag har sett i flera bloggar att folk har köpt sig något julmagasin. Well, I`m way ahead of you kan jag upplysa om för jag har redan sju stycken hemma! Höll på att få hicka när jag insåg det, det är ju liksom en bit kvar till den 24:e december... Bara att erkänna att jag är beroende av inredningstidningar på temat jul, och jag sparar ju givetvis alla gamla nummer också så att jag njutningsfullt kan bläddra igenom dem om och om igen när helgerna närmar sig. Det kanske verkar lite galet, men jag ser det som så att jag varken snusar (som vissa andra hemma hos oss...) eller nyttjar droger så då kan jag väl få lyxa till det lite den här tiden på året?:) För mig är inte julafton så viktigt, det ger mig mest ont i magen ärligt talat, men jag älskar den här tiden innan då vi lyser upp mörkret med alla ljus, och det känns liksom som om alla och allt blir lite mjukare i sinnet. Och det är väl inte fel?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...